mandag 1. desember 2008

IT-skurk

Jeg fikk en en konvolutt en dag. Viktig sto det med rød skrift. Jeg ventet å finne "Åpnes med en gang" på den andre siden av konvolutten. Disse reklamefolkene får det til. Teksten var klin lik håndskrift. I det jeg åpnet konvolutten, så jeg det var håndskrift. Rødmen steg, brevet var fra banken. Har truslene om å skifte bank endelig virket. Har de satt ned renta?

Nei. "De har blitt utsatt for svindelforsøk", sto det i brevet. Det er lurt å sperre kortet, oppfordret en eller annen saksbehandler meg. Nå har jeg registret meg på de fleste internett-steder som tilbyr gratis sosial omgang. Jeg er blitt flink og skriver raskt.

Hvor bor du? Norway. Det vet de fleste. Når er du født: 1948. Ingen hemmelighet. I rottens år. Og dine interesser? Du trenger ikke svare nå, du kan redigere din profil senere. Din mors pikenavn, eller en lærer(inne) du var glad i eller navnet på kjæledyret ditt, i tilfelle vi skal sende deg et nytt passord -sånn bare for sikkerhets skyld. Forøvrig hva er passord til e-posten sin? Skriv det her: ....... Kors på halsen vi lagrer det ikke. Vi vil bare finne ut om du har noen venner allerede. Og du, du har en person som er hemmelig i forelsket i deg. Vil du finne ut hvem det er? Registrer deg her!

Fødselsnummret mitt det er vel hemmelig? Nei, det er lenge siden, veldig lenge siden. I hullkortiden var det eneste mulighet til koble registre. Nå er datamaskinen så ufattelig raske, på kort tid er sannsynligheten for at kjell welde, kawelde, kjell arild welde er samme person beregnet, og koblingen gjort. Er han rik? Litt rik akkurat nå, før julehandelen?

Tror du jeg kjenner noen vil meg ondt? Nei, det er vel bare utenlandske hackerprogram som dundrer på min dør.

Det var ikke svindelforsøk. Det var svindel. Ekte svindel. Kortet er sperret. Jeg må gå rundt som en uteligger i julehandelen, men internett-tilgang har jeg, kanskje helt til 2009.Ingen kommentarer:

Følgere