mandag 1. desember 2008

Raskere enn trappa - kanskje like greit?

I nummer 41/08 av Teknisk Ukeblad uttrykker redaktøren skepsis til nettsamfunn. Så internett-sosial som jeg har blitt, ble det e-post til redaktøren.

Hei Tormod.

I dag har vi holdt på med lynmeldinger i klassen.
- Skal vi ikke lære noe, da?
- Dette kan vi da.
- Vi holder på med det hver kveld
- Du får ta ansvaret når data-ansvarlig sjekker loggen.

Vi er på prinsipielt grunnlag ikke så skeptisk til nettsamfunn, som nyhetsredaktøren i Teknisk Ukeblad. Litt må det koste å bruke gratis tjenster. Vi er så lite skeptisk til nettsamfunn at vi har kastet oss over nærmer 23 ting fra de siste internett-tjestene, hvor av de fleste kan kalles sosiale teknologier.

Faget er virksomhetstøtte og elevene er kommende ikt-serviceteknikere. Om noen år er de drifter av datasystemer og støtte og veileder i internett-tjenster. Kanskje kalles lynmeldingenetjenste da Unified Communication istedet for MSN. Det viktigste er om informasjonen førere til handling, nye innkjøp, ny informasjon eller overraskende informasjon som pappa lager middag.

Seksten sytten-åringer spiller på lag med hverandre. Flott eller å si det på engelsk wow! Kanskje samarbeider de om bedre verden eller om en avsluttende krig om noen år, sosiale teknologier hjelper dem på veg.

Vi vet ikke lenger hva som er private ting og hva som er alles kunnskap. Derfor legger jeg også denne meldingen ut på bloggen

http://99ting.blogspot.com

Ikke vær skeptisk, legg inn en kommentar!


2 kommentarer:

Unknown sa...

Det er greit å være skeptiske til nettsamfunn, men en bør også bruke det selv for å forstå hva en er skeptiske til. Jeg tror mange som kritiserer ikke vet hva de snakker om. Jeg tror også de som kritiserer er veldig viktige og må delta i debatten - og da for å gi gode råd. En får nemlig ikke ungdom til å slutte å eksponere seg på nettet, så det handler om å gi råd om å utvikle seg digitalt på en god måte. Rett og slett skolering i "hvordan legge igjen gode digitale spor".

Kjell Arild Welde sa...

Ja, der er jo http://gjemmesiden.blogspot.com/
et godt eksempel på digitale spor.

Flere av "tingsthatmatters" nevner å tørre å være seg selv - også på nettet. Et tema som kan og bør utdypes i 2009.

Følgere