mandag 19. januar 2009

Det automatiske kurset, som overrasket

Mange ser tilbake på året som har gått og reflekterer over det. Det kalles ofte rekleksjonsblogging. En kan da ikke avsløre at en egentlig er ganske så tankeløs i det daglige.

Nå når web 2.0 kurs blir tilbudt massene, vil jeg tenke tilbake til høsten 2007 da web 2.0 var et ukjent begrep for meg. Kanskje hadde Einar Berg tidligere sendt ut ei melding med ei lenke til det australske web 2.0 kurset. Jeg husker ikke og han husker ikke. Slik er det å bli voksen. :)

Men det var han som sendte ut invitasjon til et gratis kurs i flervalgstester. For en gangs skyld handlet jeg raskt og ble med. Kanskje het kurset egentlig automatiserte tester, jeg husker ikke. Men jeg husker hva som skjedde, oppgaver som skulle leveres inn og tidsfrister som så ut til å være langt bort i tidshorisonten plutselig var der, og hvor var gruppedeltageren? Når var vi innen for Moodles trygge vegger, og når var vi ut i den skumle Internettverdenen?

Det fantes en wiki i kurset. Det hadde jeg lenge hatt lyst til å prøve. Jeg hadde vel egentlig prøvd, men hadde blitt utestengt på grunn av do-vegg setninger. (Slik er det å dele ip-adresse med umoden skoleungdom.) Jeg syns wiki var morsomt og hadde lyst til å bruke den mye, men så var det de obligatoriske oppgavene som måtte gjøres først. Wikien bare lå der som et hjelpemiddel til utforsking. Vi hadde ingen wikioppgaver.

Jeg ler forsatt når jeg tenker tilbake. Automatiserte tester, begynnelsen på skoleautomatiseringen som til slutt overflødiggjør lærerne. Jeg hadde tatt webkurs før, der lærte jeg etterhvert at hvis det ikke sto noe etter den innlevert teksten, så var det ok - kanskje, jeg ble aldri helt sikker. Så skjer det merkelige, i faget Automatiserte tester, så dukker det opp en lærer som - jeg er hundre prosent sikker - ikke er en robot, men et menneske! For en overraskekelse. Svend Adreas Horgen svarte alltid på mail. Han svarte raskt, han svarte godt.Når han på slutten av kurset vurderte arbeidet mitt, fant han fram positive ting jeg ikke selv så og holdt munn om svakhetene jeg visste også var der. Det er ingen tvil. Det med denne bakgrunnen jeg nå føler meg komfortabel med å være en del av Internett.

Takk mentor Svend Andras!

1 kommentar:

Unknown sa...

Når kurset nå starter opp i versjon 2, har vi også gått til det drastiske steget å kalle det "digitale tester" i stedet for "automatiserte tester". Wikien skal brukes mer og deltakerne skal også få ta tester/metatester. Moodle er ut, it´s learning er inn (av administrative årsaker).

Det er alltid givende å kommunisere med studenter som utfordrer, og det gjorde du (på en positiv måte). Nå er jeg usikker på om det blir nok deltakere til at kurset kan kjøres, men jeg krysser fingrene fordi det er alltid noe nytt å lære når en er faglærer på et kurs.

Jeg lurer forresten på når flervalgstester/digitale tester blir tilgjengelig som en Web 2.0-tjeneste. Det nærmeste vi kommer er it´s learning som har laget et nytt testverktøy og noe misvisende kalt dette "Test 2.0".

Følgere